Ajánlatok cégeknek

Nem csak magánembereket, de cégeket, együtt dolgozó közösségeket is várunk programjainkon. Rövid és hosszú túrákat, komplett tréningeket, és hosszú távú együttműködés keretében megvalósuló CSR (társadalmi felelősségvállalás) tevékenységet ajánlunk. Minden résztvevő segít is: bevételeinkből látássérülteknek szervezett programokat finanszírozunk!

Miért tandem?

Egyesületünk, a Paradicsom Klub 2000 óta szervez olyan programokat, melyeken látássérültek is részt vesznek. Az évek alatt összeállt Magyarországon egyedülálló tandemflottánk, és azt tapasztaltuk, hogy a két személyes kerékpár nem csak a világ legvidámabb járműve, de a legjobb és legtanulságosabb csapatépítő eszköz is egyben.

Minden programunk része, hogy tandemre ültetjük a résztvevőket. Ami tapasztalatunk szerint egy nagyon jó és vidám csapatépítő eszköz, használatához bizalomra, egymásra figyelésre van szükség. Tandemezni vidám és tanulságos: egy kétszemélyes kerékpáron garantáltan fülig ér bárki szája, miközben együtt hajtja valakivel a pedált. Egy tandemen kiderül, hogyan működik együtt két ember, tíz tandemen az, hogyan működik egy húszfős társaság.

Ez a legjobb integrációs eszköz: bizalommérő és bizalomerősítő, együttműködésre, döntésre, vállalásra bír. Vidáman, játszva fejleszti és tanítja az egyént és a közösséget.

Túrák

Felejthetetlen élményt nyújtanak a közösségnek három órás városnéző túráink. Melyek közül kiemelhető a „Kalandtúra a városban” elnevezésű, mely egy közösségépítő városismereti játék csapatépítő elemekkel. Ugyanakkor szívesen szervezünk egy vagy több napos tandemes túrákat is, egyeztetés után a teljes programot megszervezzük. Ezek a programok a csapatépítés ideális eszközei.

Tréning

Meglévő programjaink mellett szervezünk egyedi tréningeket, alkalmanként akkreditált tréning céggel (SCOPE) együttműködve. Ezek a konkrét cégek és csoportok számára szervezett aktív indoor és outdoor élményprogramok igény szerint képzett tréner közreműködésével zajlanak, és részletes értékeléssel zárulnak.

A tandemes elemek mellett további egyedi tevékenységeinkből is kap ízelítőt, aki részt vesz tréningjeinken. Adott esetben felhasználjuk akadálymentes kiállításunk anyagát, közreműködnek látássérült kollégáink, lehetőség nyílik a Bahart segítségével Balatonbogláron lévő vitorlásunk használatára.

Artventura projektünkre épül egy igen hatékony, utazó érzékenyítő tréningünk. A környezetvédelem, a fenntarthatóság, a művészet és a fogyatékosok integrációjának hármas jelszavával az értékválasztáson alapuló, pozitív gyakorlatokat szeretné inspirálni.

Társadalmi felelősségvállalás (CSR) program

A társadalmi felelősségvállalás Magyarországon is egyre fontosabb a cégek és társadalmi szervezetek életében, de a megfelelő programot megtalálni nem könnyű feladat. Mi ebben is szeretnénk segíteni olyan egyedi, hosszútávú lehetőségek szervezésével, melyek a fogyatékkal élők segítésén keresztül a cég munkatársai számára is komoly értéket, szemléletváltást okoznak.

Az általunk szervezett és koordinált CSR tevékenység büszkén vállalható, jól kommunikálható, a cég pozitív megítélését segítő támogatási lehetőség.