Budapesti túrák

Szeretnél tandemezni? Érdekel Budapest másik arca?

Egyedül nem megy- fedezd fel a várost a Tandem Budapesttel!

Biciklizni jó, tandemezni még jobb! Három órás útjainkon megismerheted a világ legvidámabb közlekedési eszközét, és úgy láthatod Budapestet, ahogy még soha.

Szerdától szombatig naponta kétszer indulnak városi kalandozásaink, 10 és 16 órakor várnak túravezetőink a Városligetben, a Kertemnél, ami a bázisunk. Élményeiddel segítesz is, programjaink bevételével egyesületünk a látássérülteket támogatja.

Gyere egyedül, baráttal, barátnővel vagy rokonnal, legyél budapesti, vidéki, külföldi, gyerek vagy nyugdíjas, velünk biztos jól érzed majd magad!

Most bevezető áron próbálhatod ki a tandemezést!

Fejenként 5000 forintba kerül a részvétel.

A programok és időpontok a jelentkezők igényei alapján változhatnak, bátran keress minket kérdéseddel, kéréseddel!

Szecessziós Budapest

Csütörtök 10 óra

Budapest jelentős szecessziós épületeit látogatjuk végig, szembesülünk a korszak változatosságával, megismerjük az épületek, építészek történetét. A túra állomásai:

Léderer-bérpalota és Báruch-ház, Párizsi Nagyáruház, Hecht-üzletportál, Takarékpénztár a Szent István téren, Gresham-palota, Rózsavölgyi-ház Török Bankház, Ortodox Hitközségi Székház, Dob u., Kazinczy utcai zsinagóga, Dob utcai iskola, Fasori református templom, Körössy-ház

Térkép

Romkocsmák világa

Péntek 10 óra, Szombat 16 óra

Néhány év alatt a város nevezetességévé váltak az üresen álló épületekben nyíló romkocsmák. Ezek történetéről, közönségükről, világukról és az épületekről mesélünk, természetesen alkoholfogyasztás nélkül. A túra állomásai: Instant, Ötkert, Gozsdu udvar, Kazinczy utca: Ellátó kerttől Szimpla Kertig, Fogasház, Dürer, Kertem

Térkép

Túl a képeslapon: fotós túra

Szombat 10 óra

Fotós kalauzolja a résztvevőket, aki a legjobb nézőpontok mellett a fényképezőgép optimális beállításait is megmutatja.

A legnépszerűbb budapesti fotós helyszíneken megyünk végig, és készítünk nem tipikus képeket. A megállók tematikusak, a megfelelő kép elkészítése mellett szó lesz mindenhol egy-egy kérdésről is (mélységélesség, expozíció, világítás, gyújtótávolság, fények stb)

Állomások:

Hősök tere, Kodály körönd, Bazilika, Duna part, Kazinczy utca, 56-os emlékmű, Városliget.

Budapest vakon

Csütörtök, péntek 16 óra

Egy hátsó ülésen tekerő látássérült kalauzolja a résztvevőket, aki arról mesél hogy milyennek ismeri ő Budapestet. A városjárás közben bemutatunk vakbarát kereszteződést és olyan csomópontot is, ahol nehéz boldogulni.

Állomások:

Vakok intézete, Vakok szövetsége, Vajdahunyad vára, Oktogon, Deák tér, Arany János utca, Szabadság tér, Deák tér, Dob utca, Király utca, Városliget fasor

Kalandtúra a városban 

Szerda 10 óra

A kalandtúra egy közösségépítő városismereti játék. A résztvevőknek feladatokat kell megoldaniuk, hogy az újabb és újabb állomásokra eljussanak. Logikai feladványok, játékok, fizikai és ügyességi feladatok egyaránt várnak a csapat tagjaira.

Világ körüli út

Szerda 16 óra

Az útvonal olyan helyszíneket mutat be, ahol híres, sokak által látott filmeket forgattak. Az idegenvezető az állomásokon filmrészleteket mutat és érdekes történeteket mesél a forgatásokról, sztárokról.

Útvonal: Hősök tere, Kodály Körönd, Kálmán Imre utca, Kossuth tér, Duna part, Szent István tér, Madách tér, Gozsdu udvar, Rózsák tere, Felvonulási tér

Megidézett filmek: Evita (Buenos Aires- Hősök tere, Szabadság tér), Die Hard 5 (Moszkva-Szabadság tér, Városligeti fasor, Vörösmarty utca, Szépművészeti múzeum, 56-osok tere), Szomorú vasárnap (Budapest), Én a kém (Budapest) , Hellboy II (Budapest) , Vörös zsaru (Moszkva), Mortal Kombat (képzelt), Kémjátszma (Kelet-Berlin) , Underworld (képzeletbeli- Gozsdu udvar), München (Róma, Párizs, Hollandia, London), Kémjátszma (Berlin)

Fedezd fel a várost és a tandemezés örömeit!

2013-ban fogyatékosokat segítő tevékenységünk új projektekkel bővült, olyanokkal, melyek anyagilag is megállnak saját lábukon. A túrákból származó bevételeket a látássérültek támogatására fordítjuk.

Budapesti tandemtúráinkon magyar, külföldi, civil és céges, látó és nemlátó vendégeket is szívesen látunk. Aki a városjáráson részt vesz, sok élménnyel lesz gazdagabb: új szemszögből ismeri meg Budapestet, és egy emlékezetes kétkerekű élményben lesz része egy igazán különleges járművön.

A Városligetben, autós forgalomtól mentes környezetben próbálhatja ki mindenki a tandem kezelését. Innen három órás tematikus tekerés következik, a csapatban két profival: egy szakértő túravezetővel és egy kísérővel.

A Tandem Budapest programjai 2013 tavaszán indulnak. A tandemek minőségű alkatrészekből összeszerelt megbízható két személyes kerékpárok, sisakot, láthatósági mellényt igény szerint biztosítunk.

„Egyedül nem megy”- fedezd fel a világot tandemmel!